יום שני, 18 במאי 2015

סטרימר בבית: חוויית הקולנוע שלכם משתדרגת

אז אחרי שהתקנתי סטרימר אצלי במחשב וחיברתי את המחשב לטלוויזיה בסלון, אני חייבת להגיד שזה פשוט עולם אחר. אני ממש שוקלת להיפטר מכל ההוט/יס/נו האלה לטובת התכנים המעולים של הסטרימר.

אם אתם בשלבי רכישה של מערכת קולנוע ביתית או סתם רוצים לשדרג את חוויית הצפייה שלכם באמצעות סטרימר, קבלו את כל הטיפים והעצות שיש לקחת בחשבון כדי לבחור את נגן המדיה שיענה באופן המיטבי על הצרכים שלכם.


  • באילו פורמטים וסוגי קבצים תומך הסטרימר? כדי שהסטרימר יתמוך בכמה שיותר תכנים המאוחסנים על המחשב האישי שלכם, יש לוודא שהוא אכן מסוגל להתמודד עם סוגים שונים של קבצים ופורמטים, כמו תכני HD, קובצי DivX ,MOV ,XviD, תלת מימד ועוד.
  • כדי שתוכלו לצפות בנוחות בסרטים האהובים עליכם, אתם ודאי מחפשים סטרימר שיש לו תמיכה מלאה בשפה העברית, שיאפשר לכם לצפות בכתוביות. STR ו- SUB הם הפורמטים הנפוצים ביותר של קובצי כתוביות, ורצוי להיות בטוחים שהסטרימר תומך (לפחות) באחד משני הפורמטים הללו.
  • דגמי סטרימרים שונים מציגים תוכן ממקורות שונים (רשת קווית, רשת אלחוטית, צפייה בכותרי DVD ועוד). על מנת שניתן יהיה לעשות שימוש אידיאלי במכשיר, חשוב לוודא שהסטרימר תומך באפשרות המתאימה לכם.
  • סטרימרים יכולים להגיע בגדלים שונים. אם אתם מתכננים לקחת אתכם את מזרים המדיה לחופשה, לבית של חברים או לכל מקום אחר, כדאי שהוא יהיה קל לנשיאה וקומפקטי. לחילופין, אם הוא אמור להיות מונח במקום אחד, לצד הטלוויזיה, לגודל שלו לא צריכה להיות חשיבות רבה מדי.
  • בהנחה שרכשתם סטרימר שאמור להיות חלק ממערכת הקולנוע הביתית שלכם, הוא אמור לספק כמה שיותר פונקציונליות למשתמש. כאן נכנס לתמונה השלט, שיש לו חשיבות עליונה, היות שכל התקשורת עם הסטרימר תיעשה באמצעותו. חשוב לבחון את השלט לפני שאתם משלמים על הסטרימר, לוודא שהוא נוח לשימוש, שהמגע של הלחצנים טוב ושהוא ידידותי עבורכם לתפעול.
  • סטרימר ללא פריטים נלווים, כגון כבל לחשמל או כבל HDMI (להעברה של וידאו ואודיו ב-HD אל הטלוויזיה או הרסיבר), לא ישרת אתכם כראוי. חשוב לבדוק שהאביזרים הללו מגיעים עם הסטרימר. במידה ולא יש לרכוש אותם בנפרד, ואז יש לתת את הדעת מראש לכך, שרכישה נפרדת כזו יכולה לייקר את העלויות במקצת. יוצא הדופן במקרה הזה הוא סטרימר ללא חומרה, כפי שמייד תיווכחו.
  • כמובן שאתם צריכים לקבל אחריות על המכשיר. חברות שמכבדות את עצמן מציעות אחריות של בין שנה לשלוש שנים, ויש לוודא זאת מבעוד מועד. זאת כדי שבמידה ותהיה תקלה, יהיה מי שיתקן אותה מבלי שתצטרכו לשאת בעלויות.
  • אם החלטתם ללכת דווקא על Kodi - שהוא סטרימר אינטרנטי ללא חומרה - כדאי מאוד לקבל הדרכה לתפעול ולהתקנה. יתרונותיו של קודי הוא חיסכון בעלויות וגישה ישירה לאלפי תכנים מכל העולם. החיסרון הוא שלא תמיד ניתן למצוא שם הכול מהכול, וכמובן לא תמיד הזרמת המדיה מתבצעת על הצד הטוב ביותר.
  • כדי ליהנות מחוויית קולנוע ביתית אמיתית, מומלץ להציב מסך הקרנה רחב בסלון / באולם. מסכי הקרנה מגיעים בפורמטים ידניים וחשמליים, ומאפשרים לכם ליהנות ממפתח הקרנה רחב במיוחד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה